Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Рада Національного банку призначила заступником Голови Національного банку Ярослава Матузку

Рада Національного банку призначила заступником Голови Національного банку Ярослава Матузку

Рада Національного банку України під час засідання 04 вересня 2020 року призначила заступником Голови Національного банку Ярослава Матузку.

Відповідну кандидатуру для призначення на цю посаду подав Раді Національного банку Голова Національного банку Кирило Шевченко. На посаді заступника Голови Національного банку Ярослав Матузка відповідатиме за діяльність фінансово-адміністративного та операційного блоку регулятора. Він приступить до виконання своїх обов'язків з дотриманням усіх необхідних процедур, визначених законодавством.

"Підвищення ефективності роботи Національного банку та посилення його команди я вважаю своїм пріоритетним завданням. Я знаю Ярослава Матузку як результативного керівника та висококваліфікованого спеціаліста з правових питань. Він успішно захищав інтереси держави у справах ПриватБанку, зокрема супроводжував справи банку у міжнародних судових інстанціях. Фахові знання та досвід роботи у сфері державного фінансового управління безумовно стануть корисним надбанням для центрального банку. Його залучення до команди Національного банку сприятиме модернізації наших внутрішніх процесів у питаннях фінансового управління, адміністрування та операційної діяльності", – наголосив Голова НБУ.

Довідково

Ярослав Матузка добре знайомий із роботою українського фінансового сектору та державних банків. До призначення у Національний банк він із 2016 року працював у ПАТ КБ "ПриватБанк", зокрема із 2018 року – керівником напряму з юридичної координації діяльності банку.

Крім того, був членом Наглядової ради АТ АБ "Укргазбанк" у 2010-2017 роках та членом Ревізійної комісії АТ "Ощабданк" у 2011-2014 роках.

Також він має багаторічний досвід роботи на державній службі. Після завершення навчання Ярослав Матузка розпочав свою кар’єру у Міністерстві фінансів України, пройшовши шлях від юриста І категорії до директора Юридичного департаменту (2011 – 2016 роки). У 2008-2009 роках він працював у приватному секторі, очолюючи напрям юридичної діяльності кількох інвестиційних компаній.

Ярослав Матузка у 2001 році закінчив Київський національний економічний університет (спеціальність "Правознавство", магістр з правового регулювання економіки).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини