Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Рада Національного банку затвердила звіт про виконання кошторису адміністративних витрат Національного банку України за 2019 рік

28 квітня цього року відбулося засідання Ради Національного банку України (далі – Рада), на якому було розглянуто та затверджено поданий Правлінням Національного банку України (далі – Правління) звіт про виконання кошторису адміністративних витрат Національного банку України за 2019 рік.

Керуючись статтею 9, Рада вказала Правлінню на наявні недоліки в організації кошторисного процесу, зокрема в частині відсутності ефективної взаємодії між структурними підрозділами та недостатній рівень обґрунтування витрат.

За результатами обговорення Рада рекомендувала Правлінню:

  • вжити заходів щодо вдосконалення діючих контролів за плануванням показників кошторису адміністративних витрат Національного банку України структурними підрозділами під час його планування;
  • здійснити аналіз ймовірних ризиків, пов’язаних з недовикористанням коштів окремих статей та проєктів, зокрема на безперервність діяльності Національного банку України.

Рада спільно з Правлінням ініціюватиме внесення змін до Закону України "Про Національний банк України" в частині управління капіталом Національного банку України.

Крім того, під час засідання Рада призначила Вадима Миронюка Директором Департаменту внутрішнього аудиту Національного банку України.

У засіданні брали участь члени Ради та Правління Національного банку України.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини