Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Рада Національного банку звільнила Сергія Холода з посади заступника Голови Національного банку

Рада Національного банку звільнила Сергія Холода з посади заступника Голови Національного банку

Рада Національного банку під час засідання 31 липня 2020 року звільнила Сергія Холода із посади заступника Голови Національного банку України з 3 серпня 2020 року.

Відповідну заяву про звільнення за власним бажанням Сергій Холод подав Голові Національного банку Кирилу Шевченку. На цій посаді він відповідав за діяльність блоку “Платіжні системи та  грошовий обігˮ. 

Кирило Шевченко подякував Сергію Холоду за його роботу у Національному банку: «Завдяки злагодженій командній роботі Національному банку вдається втілювати у життя амбітні інноваційні проєкти. Зокрема, модернізацію Системи електронних платежів НБУ для здійснення миттєвих платежів у  національному масштабі та із застосуванням міжнародних стандартів, а також створення сприятливих умов для доступності для українців інноваційних платіжних інструментів і зростання конкуренції на ринку платежів і переказу коштів. Великий внесок у ці здобутки зробив Сергій Холод за роки своєї роботи у Національному банку завдяки формуванню та втіленню комплексного бачення перспектив інноваційного розвитку центрального банку та фінансового сектору».

Голова Національного банку України додав, що майбутній очільник цього напряму має зберегти та примножити досягнення Національного банку у сфері впровадження безготівкових розрахунків та оптимізації готівкового обігу в Україні.

Довідково

Сергій Холод розпочав роботу на посаді заступника Голови Національного банку України з 23 липня 2018 року. Він опікувався розвитком і регулюванням діяльності платіжних та розрахункових систем, управлінням системою готівкового обігу.

До ключових досягнень Національного банку в цій площині за час каденції Сергія Холода належать:

  • розширення сфери використання безготівкових розрахунків та їх проникнення до буденного життя українців. Завдяки численним ініціативам НБУ частка безготівкових розрахунків серед усіх операцій із використанням платіжних карток зросла з 39% на початку 2018 року до понад 55% станом на сьогодні;
  • завершення оптимізації та оновлення банкнотно-монетного ряду гривні – комплексного процесу, завдяки цьому нове покоління гривні стало надійнішим та захищенішим, а готівкові розрахунки – зручнішими для громадян та дешевшими для держави;
  • запуск розширеного регламенту роботи Системи електронних платежів Національного банку у режимі 23/7, що передбачає доступність системи для проведення міжбанківських платежів 23 години на добу 7 днів на тиждень;
  • масштабний перехід банківської системи на міжнародний номер банківського рахунку IBAN;
  • активний розвиток Системи віддаленої ідентифікації BankID НБУ;
  • створення концепції нового законодавчого регулювання вітчизняного ринку платежів та фіналізація пропозицій НБУ до нового законодавства що передбачає імплементацію євродирективи PSD2;
  • закладення фундаменту для розбудови в Україні повноцінної фінтех-екосистеми з інноваційними фінансовими сервісами та доступними цифровими послугами.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини