Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Сергій Холод розпочав роботу на посаді заступника Голови Національного банку України

Сергій Холод розпочав роботу на посаді заступника Голови Національного банку України

Сергій Холод з 23 липня 2018 року розпочав роботу на посаді заступника Голови Національного банку України.

На цій посаді він відповідатиме за діяльність блоку “Платіжні системи та  грошовий обігˮ.  Головне його завдання – забезпечення реалізаціїмісії центрального банку шляхом розвитку, регулювання діяльності платіжних та розрахункових систем, управління системою готівкового обігу і реалізація внутрішньої трансформації Національного банку.

Рада Національного банку України 15 червня 2018 року призначила Сергія Холода заступником Голови Національного банку України за поданням Голови Національного банку.

Кандидатуру Сергія Холода у результаті публічного та прозорого відбору обрала конкурсна комісія у складі Правління Національного банку України. Він успішно пройшов спеціальну перевірку.

Як підкреслив Голова Національного банку Яків Смолій, Сергій Холод є найбільш вдалою кандидатурою, яка допоможе Національному банку втілити амбітні цілі стосовно масштабної розбудови в Україні Сashless economy, перезавантаження системи електронних платежів Національного банку, вивчення нових можливостей в грошовій сфері. "Як виходець з Національного банку Сергій Холод добре знає та розуміє природу його діяльності. Він поєднує досвід побудови і розвитку системи електронних платежів Національного банку і водночас знання потреб учасників банківського сектору зсередини. Його повернення до Національного банку привнесе нове стратегічне бачення інноваційного розвитку центрального банку та банківського сектору", – прокоментував очільник Національного банку.

За посадою заступник Голови входить до Правління Національного банку. Згідно із законом України "Про Національний банк України", Правління Національного банку складається з шести осіб: Голови Національного банку, першого заступника та чотирьох заступників Голови Національного банку.

Біографічна довідка.

Уся професійна діяльність Сергія Холода пов’язана з роботою в українській банківській системі. Він має 27-річний успішний досвід роботи в банківській сфері, у тому числі багаторічний керівний досвід на посадах заступника голови та члена правління низки українських банків (Сведбанк, Таскомбанк, ВТБ Банк). Крім того, Сергій Холод очолював напрям розвитку інформаційних технологій в ІНДЕКС-БАНКУ (КредіАґріколь Груп) та Райффайзенбанку Україна (з кінця 2006 року – ОТП Банк).

Також у 1991 – 2002 роках він працював у Національному банку України та був одним з керівників проекту зі створення і розвитку електронної пошти і телекомунікаційної мережі системи електронних платежів Національного банку. Розпочалася його трудова діяльність у банківській системі з посади ІТ-спеціаліста у Промбудбанку (1991 рік).

Сергій Холод має дві вищі освіти – економічну (Київський державний економічний університет, спеціальність “Фінанси і кредитˮ,кваліфікація  економістта технічну (Київське вище військове авіаційне інженерне училище, спеціальність “Авіаційне радіоелектроннеобладнанняˮ, кваліфікація  радіоінженер).

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини