Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Регулятори спільно розроблять п’ятирічну стратегію розвитку фінансового сектору

До кінця 2019 року буде розроблено та оприлюднено Стратегію розвитку фінансового сектору України на 2020–2025 роки. Про це йдеться у підписаному 27 травня Меморандумі про взаєморозуміння та співробітництво між Національним банком України, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерством фінансів.

«У цьому році завершуються строки впровадження заходів Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року. Щоб забезпечити подальше реформування та розвиток фінансового сектору України відповідно до провідних міжнародних практик та імплементацію заходів, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та ЄС, регулятори фінансового ринку спільно розроблять середньострокову стратегію розвитку фінансового сектору на наступне п’ятиріччя. Співпраця у формування стратегічного бачення дозволить створити амбітний, комплексний, всеохоплюючий і водночас реальний для виконання документ. Це буде внеском кожного з нас у формування картини майбутнього української фінансової екосистеми», – прокоментував мету підписання Меморандуму голова Національного банку Яків Смолій.

Цілі нової Стратегії будуть спрямовані на зміцнення фінансової стабільності, сприяння макроекономічному розвитку та зростанню економіки, розвиток фінансових ринків, розширення фінансової інклюзії та впровадження інновацій у фінансовому секторі.

Для координації процесу розроблення Стратегії представники сторін створили міжвідомчу робочу групу, перше засідання якої відбулося 27 травня. Також очільниками регуляторів узгоджено створення керівного комітету реформи, який контролюватиме виконання відповідними відомствами проектів, передбачених Стратегією. Крім того, фінансові регулятори домовилися проводити спільні публічні заходи для проведення роз’яснювальної роботи та інформування громадськості про перебіг реформи.

Корисні посилання:

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини