Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Розвиток  державної програми "Доступні кредити 5-7-9 %" у фокусі уваги засідання Ради з фінансової стабільності

Розвиток державної програми "Доступні кредити 5-7-9 %" у фокусі уваги засідання Ради з фінансової стабільності

Поточна робота і подальший розвиток державної програми "Доступні кредити 5-7-9 %" були у фокусі уваги засідання Ради з фінансової стабільності (далі – РФС), яке відбулося 01 червня 2022 року і було присвячене забезпеченню фінансової стабільності під час дії воєнного стану в Україні.

Державна програма "Доступні кредити 5-7-9 %" має велику вагу для підтримання ділової активності та забезпечення економічної безпеки країни як необхідної передумови фінансової стабільності. Під час війни ця програма стала ще й основним драйвером підтримання бізнесу за рахунок надання кредитних ресурсів. 

За час дії воєнного стану банки надали майже 8 тисячам підприємств та ФОП понад 28 млрд грн кредитів, у тому числі 17 млрд грн надано агропідприємствам для проведення посівної кампанії. Загальний обсяг підписаних за програмою угод станом на 27 травня перевищив 117 млрд грн, підтримкою скористались понад 42 тис. підприємств та ФОП. Наразі банки щотижнево надають 3-4 млрд грн кредитів бізнесу і ці темпи постійно зростають.

Члени РФС підтримали наміри Міністерства фінансів актуалізувати разом із Фондом розвитку підприємництва плани розвитку державних програм сприяння кредитуванню, для подальшої підтримки українського бізнесу та належного виконання зобов’язань перед банками з компенсації процентної ставки.

Довідково

Участь у засіданні взяли члени Ради з фінансової стабільності: Голова Національного банку України Кирило Шевченко, Міністр фінансів України Сергій Марченко, директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Світлана Рекрут, голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Руслан Магомедов, заступники Голови Національного банку України Юрій Гелетій та Ярослав Матузка, заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук. Також були присутні перший заступник Голови Національного банку України Катерина Рожкова, заступники Голови Національного банку України Сергій Ніколайчук та Олексій Шабан, член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Максим Лібанов, заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ольга Білай.

Рада з фінансової стабільності створена в березні 2015 року Указом Президента України і є форумом для фахового обговорення системних ризиків, що загрожують фінансовій стабільності держави.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини