Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Скасування банкрутства АТ "Білоцерківська Теплоелектроцентраль" відкриває Національному банку можливість для звернення стягнення на заставу

Скасування банкрутства АТ "Білоцерківська Теплоелектроцентраль" відкриває Національному банку можливість для звернення стягнення на заставу

Північний апеляційний господарський суд 16 червня 2022 року задовольнив апеляційну скаргу Національного банку, скасувавши ухвалу суду першої інстанції про порушення справи про банкрутство АТ "Білоцерківська Теплоелектроцентраль" – майнового поручителя за кредитними зобов’язаннями АТ "Банк "Фінанси та Кредит".

Також апеляційний суд відмовив у задоволені заяви ініціюючого кредитора про порушення провадження у справі про банкрутство АТ "Білоцерківська Теплоелектроцентраль".

"Чергове рішення суду доводить, що банкрутство компаніймайнових поручителів банків – це не варіант позбутися зобов’язань. Скасування ухвали суду першої інстанції відкриває можливість для звернення стягнення на заставу з подальшим спрямуванням коштів у рахунок погашення заборгованості банку "Фінанси та Кредит" перед Національним банком",  – зазначив начальник управління правової та судової роботи з проблемними активами Юридичного департаменту Національного банку Сергій Бойко.

Нагадаємо, АТ "Білоцерківська Теплоелектроцентраль" є майновим поручителем за зобов’язаннями АТ "Банк "Фінанси та Кредит" перед Національним банком за двома кредитами рефінансування, залученими у 2015 році.

Оскільки АТ "Банк "Фінанси та Кредит" не виконував взяті на себе зобов’язання за кредитами, Національний банк у 2018 році подав до Господарського суду Київської області позов щодо звернення стягнення на предмет застави, переданий АТ "Білоцерківська Теплоелектроцентраль" у забезпечення виконання кредитних зобов’язань.

Господарський суд Київської області 22 грудня 2022 року порушив провадження у справі про банкрутство АТ "Білоцерківська Теплоелектроцентраль", грошові вимоги Національного банку до якого становили 1 439,6 млн грн як такі, що забезпечені заставою майна.

Довідково

Нагадаємо, Національний банк України 17 вересня 2015 року ухвалив рішення про віднесення банку "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини