Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

СПРОСТУВАННЯ: НБУ не присвоював коду МФО "центральним банкам" так званих ДНР-ЛНР

Інформація про нібито присвоєння Національним банком України МФО (код банку) "центральним банкам" так званих ДНР-ЛНР, не відповідає дійсності.

Наголошуємо, Національний банк та українська банківська система не здійснюють діяльність на території самопроголошених так званих ЛНР-ДНР. Національний банк України також не регулює діяльність банківських установ на непідконтрольних Україні територіях.

Нагадуємо, що здійснення усіх видів фінансових операцій у населених пунктах, які не контролюються українською владою, призупинено у 2014 році. 

Відповідне рішення міститься у постанові Правління Національного банку України від 06.08.2014 №466 "Про призупинення здійснення фінансових операцій" та в Указі Президента України від 14.11.2014 №875/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 04.11.2014 "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях". 

Перевірити код банку (МФО) та дізнатися більш докладну інформацію щодо суб’єкту якому він належить можна на офіційній сторінці Національного банку України у Довіднику банків України за посиланням. Вказаний деякими журналістами код не використовується.

Також звертаємо увагу, що використання "центральними банками" так званих ДНР-ЛНР фінансових термінів подібних до тих, що використовує українська банківська система, не може доводити факту співпраці з Національним банком України.

Прес-служба НБУ наголошує на неприпустимості спекуляцій на подібних темах.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини