Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Срібна інвестиційна монета "Архістратиг Михаїл" отримала новий дизайн

Срібна інвестиційна монета "Архістратиг Михаїл" отримала новий дизайн

Відсьогодні, з 10 липня 2020 року, Національний банк ввів у обіг інвестиційну монету "Архістратиг Михаїл" нового дизайну. Монета отримала оновлений дизайн аверсу.

На аверсі монети у центрі у восьмикутному картуші на дзеркальному тлі зображено новий логотип центрального банку, під ним напис – Національний банк України та рік карбування – 2020. Також у центрі унизу розміщено номінал монети – 1₴; угорі – малий Державний Герб України; по колу на тлі патерну зі стилізованих давньоруських київських гривен – вагової, лічильної та монетної одиниці – зображено стилізований лавровий вінок.

На реверсі монет зображено Архістратига Михаїла – архангела, який є одним із найшанованіших біблійних персонажів, переможцем зла, покровителем воїнів, які борються за праведне діло; по колу розміщено напис …ЗА НАС І ДУШІ ПРАВЕДНИХ, І СИЛА АРХІСТРАТИГА МИХАЇЛА (рядки з поеми Тараса Шевченка "Гайдамаки").

Технічні характеристики монети залишилися незмінними. Вона має номінал 1 гривня та виготовлена зі срібла Ag 999,9; маса дорогоцінного металу в чистоті 31,1 г, або 1 унція; діаметр 38,6 мм; товщина монети з гуртом 3,0 мм; гурт монети "рифлений"; категорія якості карбування "анциркулейтед" (із роком карбування "2020").

Художники: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук.

Скульптори: Святослав Іваненко; програмне моделювання – Віталій Андріянов.

Національний банк продовжить випуск інвестиційних монет України шляхом поступового оновлення дизайну всього існуючого ряду інвестиційних монет.

Довідково

Національний банк випускає інвестиційні монети, щоб надати громадянам та організаціям можливість альтернативного вкладання коштів. Інвестиційні монети виготовляються із золота та срібла найвищих проб відповідно до світових стандартів.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини