Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховик розпочав добровільний вихід з ринку

Страховик розпочав добровільний вихід з ринку

Національний банк України надав дозвіл ПРИВАТНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ “СТРАХОВА КОМПАНІЯ “ГРАНДВІС” (ЄДРПОУ 22821660) (далі – ПрАТСК “ГРАНДВІС”) на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу з ринку.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 14 серпня 2024 року.

Рішення про вихід ПрАТ СК “ГРАНДВІС” з ринку та затвердження плану виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля було ухвалене на загальних зборах акціонерів (протокол від 09 серпня 2024 року).

Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля ПрАТ СК “ГРАНДВІС” зобов’язане звернутися до Національного банку із заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

Відповідно до поданої ПрАТ СК “ГРАНДВІС” звітності за перше півріччя 2024 року страховий портфель компанії формувався за рахунок платежів за договорами КАСКО – 86%, страхування відповідальності – 8%, страхування здоров’я – 4%.

Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 1 242 тис. грн, сформовані страхові резерви – 574 тис. грн. Страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 179 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,01%.

Довідково

Процедура виходу з ринку страховика встановлена Положенням про добровільний вихід з ринку страховика та передачу страховиком страхового портфеля, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 25 грудня 2023 року № 184 (зі змінами).

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини