Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Страховику анульовано ліцензії

Страховику анульовано ліцензії

Національний банк України застосував до ПрАТ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ СТАНДАРТ" (ЄДРПОУ 22229921) захід впливу у вигляді відкликання (анулювання) всіх ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Таке рішення Правління Національного банку України ухвалило 20 вересня 2022 року.

Національний банк у серпні цього року призначив проведення позапланової інспекційної перевірки зазначеної страхової компанії. Під час спроби її здійснити було встановлено та зафіксовано факт відмови в проведенні перевірки. Особи, уповноважені представляти інтереси страхової компанії на час проведення перевірки, в день перевірки за місцезнаходженням страхової компанії були відсутні. Це унеможливило здійснення Національним банком позапланової інспекційної перевірки.

Відсутність протягом першого дня перевірки особи, уповноваженої представляти інтереси страхової компанії на час проведення перевірки, є підставою для застосування заходу впливу у вигляді відкликання (анулювання) ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг. Це передбачено вимогами законодавства України, зокрема статтею 381 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг".

Рішення про застосування заходу впливу набирає чинності з 21 вересня 2022 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не звільняє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Нагадаємо, що уповноважена посадова особа Національного банку 6 вересня 2022 року у зв’язку з виявленими фактами неподання ПрАТ "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ СТАНДАРТ" інформації Національному банку на запити з метою розгляду звернень споживачів фінансових послуг прийняла постанови про накладення на зазначену страхову компанію штрафної санкції в розмірі 291 550 грн.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини