Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До страховика застосовано заходи впливу за ненадання інформації

До страховика застосовано заходи впливу за ненадання інформації

Національний банк України, реалізуючи функцію захисту прав споживачів фінансових послуг, виявив з боку Приватного Акціонерного Товариства "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ СТАНДАРТ" (ЄДРПОУ 22229921) факти порушення вимоги частини шостої статті 29 Закону України "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг" (далі – закон). Ця норма стосується зобов’язання учасників ринків небанківських фінансових послуг надавати на письмову вимогу Національного банку відповідну інформацію та копії документів.

За неподання інформації Національний банк застосовує штрафну санкцію в розмірі від 100 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян відповідно до пункту 2 частини першої статті 41 закону.

У зв’язку з виявленими фактами неподання інформації Національному банку на запити з метою розгляду звернень споживачів фінансових послуг на виконання Закону України "Про звернення громадян", до Приватного Акціонерного Товариства "СТРАХОВА КОМПАНІЯ "УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ СТАНДАРТ" застосовано заходи впливу у вигляді накладення штрафів:

  • за перше встановлене порушення упродовж календарного року в розмірі 1 700 грн;
  • за друге встановлене порушення упродовж календарного року в розмірі 17 850 грн;
  • за наступні вісім порушень упродовж календарного року, які є систематичними, на загальну суму 272 000 грн.

         Відповідні рішення ухвалені згідно з постановами уповноваженої посадової особи Національного банку про накладення штрафної санкції за порушення закону від 6 вересня 2022 року.

Довідково

У період дії  воєнного стану ПрАТ "СК "УКРАЇНСЬКИЙ СТРАХОВИЙ СТАНДАРТ" продовжує здійснювати страхову діяльність відповідно до наявних ліцензій.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини