Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Суд не задовольнив позов до Національного банку, пов'язаний з неплатоспроможним "Діамантбанком"

Суд не задовольнив позов до Національного банку, пов'язаний з неплатоспроможним "Діамантбанком"

Київський апеляційний адміністративний суд 27 березня 2018 року залишив без задоволення апеляційну скаргу ТОВ "БНС Трейд" на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 січня 2018 року.

В ухвалі йшлося  про залишення без розгляду позову ТОВ "БНС Трейд" до Національного банку України про визнання протиправною бездіяльність регулятора по відношенню до ПАТ "Діамантбанк".

Зазначимо, що суди неодноразово підтверджували здійснення Національним банком належного нагляду за виведеними з ринку неплатоспроможними банками.

Протягом 2014-2018 років  Національний банк виграв 66  судових процесів,  у яких позивачі вимагали визнати протиправною бездіяльність регулятора по відношенню до банків, визнаних неплатоспроможними чи ліквідованих.  Проте 88 справ наразі ще перебувають на розгляді у судах різних інстанцій.

Нагадаємо, ПАТ "Діамантбанк" було віднесено до категорії неплатоспроможних 24 квітня 2017 року через те, що банк не забезпечив виконання заходів, передбачених планом реструктуризації, внаслідок чого не досяг мінімального значення нормативу достатності регулятивного капіталу. А  22 червня 2017 року НБУ прийняв рішення щодо  відкликання банківської ліцензії  та ліквідацію ПАТ "Діамантбанк".

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини