Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Суд підтвердив правомірність рішення Національного банку про застосування заходу впливу до АТ "АЛЬПАРІ БАНК"

Окружний адміністративний суд міста Києва у жовтні 2019 року відмовив у задоволенні вимог позивача щодо оскарження рішення Національного банку про застосування заходу впливу до АТ "АЛЬПАРІ БАНК".

Суть справи полягає у тому, що у квітні 2019 року банківський регулятор ухвалив рішення про застосування до зазначеного банку заходу впливу у вигляді накладення штрафу в розмірі 2 000 000,00 гривень за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу та неналежне виконання банком обов`язку щодо управління ризиками.

Банк звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із адміністративним позовом про визнання цього рішення протиправним та його скасування.

Всебічно розглянувши матеріали справи, Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв рішення про відмову у задоволенні адміністративного позову.

Нагадаємо, що відповідно до статті 60 Директиви (ЄС) 2015/849 від 20 травня 2015 р. про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму держави забезпечують опублікування інформації щодо прийнятих їх компетентними органами рішень про застосування адміністративного покарання чи заходу за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу, а також - про оскарження таких рішень та будь-яку подальшу інформацію про результати такого оскарження. Україна зобов’язана імплементувати вказану Директиву та здійснювати публікування такої інформації відповідно до зобов’язань перед ЄС (відповідно до Угоди про асоціацію) та МВФ.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини