Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Суди прийняли сторону НБУ у справах щодо оскарження його рішень стосовно ПАТ "АКБ Конкорд" та керівників АТ "Таскомбанк"

Національний банк у судовому порядку двічі підтвердив правомірність своїх рішень про застосування заходів впливу до банків.

Зокрема, у процесі судового розгляду за позовом банку "Конкорд", який оскаржував у судовому порядку рішення НБУ про застосування заходу впливу у вигляді штрафу в розмірі 1 207 205,10 грн, Дніпропетровський окружний адміністративний суд розглянув заяву банку про відмову від позову і задовольнив її.

Крім того, в межах оскарження в судовому порядку рішень НБУ про невідповідність деяких керівників АТ "ТАСКОМБАНК" вимогам законодавства України Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позовних вимог позивача щодо одного з таких рішень НБУ. Щодо іншого рішення НБУ наразі триває судовий розгляд, про результати якого буде повідомлено громадськість додатково.

Нагадаємо, Національний банк оприлюднює зазначену інформацію відповідно до ст.60 Директиви (ЄС)[*] про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму.


[*] Ст.60 Директиви (ЄС) 2015/849 від 20 травня 2015 р. про запобігання використанню фінансової системи для відмивання грошей та фінансування тероризму зобов’язує держави публікувати інформацію щодо ухвалених їх компетентними органами рішень про застосування адміністративного покарання чи заходу за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу, а також про оскарження таких рішень та будь-яку подальшу інформацію про результати такого оскарження. Україна зобов’язана імплементувати вказану Директиву та здійснювати публікування такої інформації, відповідно до зобов’язань перед ЄС (відповідно до Угоди про асоціацію) та МВФ.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини