Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
У 2023 році Національний банк проведе виїзний моніторинг шістьох об’єктів оверсайту

У 2023 році Національний банк проведе виїзний моніторинг шістьох об’єктів оверсайту

Національний банк України у 2023 році запланував проведення виїзного моніторингу шістьох об’єктів оверсайту. Метою моніторингу є дотримання вимог законодавства України та достатності заходів, що вживаються ними для забезпечення безперервного, надійного та ефективного функціонування платіжної інфраструктури.

До переліку об’єктів оверсайту, щодо яких цьогоріч проводитиметься виїзний моніторинг, увійшли:

  • “ЕЙСІ ДІСІ Процессінг” (ІІ квартал);
  • ПрАТ “Український процесінговий центр” (ІІ квартал);
  • ТОВ “УКРАЇНСЬКА ПЛАТІЖНА СИСТЕМА” (ІІІ квартал);
  • ТОВ “ФК “КОНТРАКТОВИЙ ДІМ” (ІІІ квартал);
  • АТ КБ “ПриватБанк” (ІV квартал);
  • АТ “УКРПОШТА” (ІV квартал).

План проведення виїзного моніторингу складений та оприлюднюється відповідно до вимог Положення про проведення виїзного та безвиїзного моніторингу об’єктів оверсайту платіжної інфраструктури, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 31.12.2022 № 257 (далі – Положення № 257).

Довідково

Національний банк здійснює оверсайт платіжної інфраструктури, щоб забезпечити її безперервне, надійне та ефективне функціонування. 

Зокрема, оверсайт включає моніторинг платіжної інфраструктури, її оцінювання на відповідність вимогам законодавства України та міжнародним стандартам оверсайту, встановлення вимог та обмежень щодо діяльності платіжної інфраструктури, а також надання рекомендацій щодо удосконалення діяльності платіжної інфраструктури та/або застосування заходів впливу.

Виїзний моніторинг ‒ форма здійснення оверсайту уповноваженими працівниками Національного банку, що проводиться шляхом перевірок об’єктів оверсайту з метою дотримання ними вимог законодавства України та оцінки достатності заходів, що вживаються ними для цілей забезпечення безперервного, надійного та ефективного функціонування платіжної інфраструктури. Виїзний моніторинг здійснюється у формі планового та позапланового виїзного моніторингу.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини