Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
У листопаді на ринку небанківських фінансових послуг з'явилося два нових гравці, 30 – залишили ринок

У листопаді на ринку небанківських фінансових послуг з'явилося два нових гравці, 30 – залишили ринок

Кількість учасників небанківського фінансового ринку в листопаді зменшилася з 1199 (станом на 31 жовтня) до 1171 (станом на 30 листопада), кількість банків залишилася незмінною – 63.

Із реєстрів виключено 30 учасників ринку небанківських фінансових послуг: п’ять фінансових компаній, два страховики, два ломбарди, шість кредитних спілок та одного страхового брокера – добровільно, водночас інші п’ять фінансових компаній, шість ломбардів, одну кредитну спілку, лізингодавця та страхового брокера – примусово. Також до реєстру включено одну фінансову компанію та одного колектора.

Протягом місяця п’ятьом фінансовим компаніям, двом страховикам, двом ломбардам та шістьом кредитним спілкам анульовано всі ліцензії добровільно (на підставі поданих ними заяв), а ще чотирьом фінансовим компаніям та одному страховику – примусово (як захід впливу). 

Шістьом фінансовим компаніям за їх ініціативою анульовано частину з наявних ліцензій. Одному страховику зупинено дію ліцензій. Одній фінансовій компанії відмовлено у видачі ліцензії.

Станом на 30 листопада на небанківському ринку працювали 95 страховиків non-life (у жовтні було 97), 12 life-страховиків (кількість не змінилася), один страховик зі спеціальним статусом, 148 ломбардів (було 156), 136 кредитних спілок (було 143), 78 лізингових компаній (було 79), 575 фінансових компаній (було 584), 55 страхових брокерів (було 57), 71 колекторська компанія (було 70).

Крім того, на ринку визнано 23 банківські групи (було 24) та 19 небанківських (кількість не змінилась).

На платіжному ринку діє 21 платіжна система, створена резидентами, ураховуючи державні (кількість не змінилася), та 16 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами (кількість не змінилася).

Крім того, на ринку діють надавачі фінансових платіжних послуг, серед яких 19 платіжних установ (кількість не змінилася), 11 фінансових установ, що мають право на надання платіжних послуг (кількість не змінилася), один банк – емітент електронних грошей (кількість не змінилася) та один оператор поштового зв’язку (кількість не змінилася).

До інших суб’єктів, що діють на платіжному ринку, входять 35 комерційних агентів (кількість не змінилася) та 35 технологічних операторів платіжних послуг (кількість не змінилася). Інформація про всіх учасників платіжного ринку міститься тут.

У листопаді до Національного банку надійшло 304 запити від учасників ринку на реєстраційні та ліцензійні дії. Кількість запитів щодо фінансових компаній, ломбардів і лізингодавців становила 176, щодо банків – 25, кредитних спілок та колекторів – 10, страховиків – 91, платіжних установ – 2.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини