Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Управління фінансових та операційних ризиків НБУ очолила Надія Мешенко

З метою підвищення ефективності системи внутрішнього контролю Національного банку Департамент управління ризиками у липні цього року реорганізовано в новий підрозділ – Управління фінансових та операційних ризиків. З 9 жовтня  2019 року новостворений підрозділ очолює Надія Мешенко.

На посаду керівника Надія Мешенко призначена за результатами конкурсу на заміщення посади начальника управління.

Нагадаємо, що Управління фінансових та операційних ризиків працюватиме як самостійний підрозділ у складі Загального блоку, звітуватиме та підпорядковуватиметься безпосередньо Голові Національного банку. Трансформація підрозділу з Управління ризиками Національного банку зумовлена потребою посилення незалежності “другої лінії захисту” в НБУ, її організаційного та функціонального відокремлення від “першої лінії захисту”, зокрема від функції оцінки та моніторингу застав. Удосконалити виконання процесів щодо управління ризиками було рекомендовано також Радою Національного банку.

За новоутвореним Управлінням фінансових та операційних ризиків залишаються ті ж функції, які раніше виконував Департамент управління ризиками (організація та забезпечення ефективності функціонування системи управління ризиками, методологічне супроводження системи внутрішнього контролю та системи неперервності діяльності Національного банку), за винятком функції оцінки та моніторингу застав. Функція оцінки та моніторингу застав перейшла до Департаменту супроводження кредитів, у якому створено відповідне управління (начальником Управління оцінки та моніторингу застав департаменту супроводження кредитів стала Тетяна Сірош).

 

Довідково.

У Національному банку Надія Мешенко працює з 2015 року: очолювала відділ ринкових ризиків Департаменту управління ризиками, з березня 2018 року – начальник Управління фінансових ризиків Департаменту управління ризиками. Основний досвід нова керівниця здобула, працюючи в підрозділах з управління ризиками банків міжнародної групи UniCredit. До роботи в Національному банку очолювала управління ринкових ризиків департаменту стратегічних ризиків ПАТ “Укрсоцбанк”.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини