Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Упродовж ІІ кварталу валютний ринок поповнили нові учасники

У ІІ кварталі 2020 року Національний банк видав ліцензію на здійснення валютних операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі новому учаснику - ТОВ “ФК “ТАЙГЕР ІНВЕСТ”, а також розширив перелік валютних операцій ТОВ “ФК “ПРОФІНЕФ”, дозволивши здійснювати, крім торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, переказ коштів.

Крім того, у II кварталі Національний банк ухвалив рішення переоформити генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій АТ “УКРПОШТА” та видав ліцензію на здійснення валютних операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та переказ коштів.

Нагадаємо, Національний банк надав можливість спрощеного переоформлення ліцензій всім учасникам валютного ринку. Ліцензії на здійснення валютних операцій, видані на підставі Закону України “Про валюту і валютні операції”, діють безстроково (раніше генеральні ліцензії на обмін валют видавалися строком до 3 років).

Отже, на сьогодні на валютному ринку діють 42 учасники, які мають генеральну ліцензію/ліцензію на здійснення валютних операцій.

З переліком небанківських установ, які отримали ліцензії на здійснення валютних операцій, можна ознайомитися за посиланням.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини