Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Верховний Суд підтвердив безпідставність вимог акціонера виведеного з ринку ПАТ "РАДИКАЛ БАНК"

Верховний Суд підтвердив безпідставність вимог акціонера виведеного з ринку ПАТ "РАДИКАЛ БАНК"

Верховний Суд 19 серпня 2022 року за результатом нового розгляду справи скасував рішення Господарського суду міста Києва від 21 січня 2020 року та постанову Північного апеляційного господарського суду від 8 вересня 2020 року про стягнення з Національного банку  на користь акціонера виведеного з ринку ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" 128 942 532,00 грн та ухвалив нове рішення про відмову в позові. Постанова Верховного Суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

"Національний банк завжди був впевнений у своїй правовій позиції у цьому питанні,  а неупереджений розгляд справи Верховним судом та його рішення є додатковим підтвердженням законності дій регулятора", – зазначив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку України Віктор Григорчук.

Нагадаємо, у 2018 році акціонер ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" звернувся з позовом до Національного банку України про відшкодування майнової шкоди.

Господарський суд міста Києва 21 січня 2020 року вирішив позовні вимоги акціонера банку задовольнити і стягнути з Національного банку на користь ТОВ "Промислова інноваційна компанія" майнову шкоду в розмірі 128 942 532,00 грн. Постановою Північного апеляційного господарського суду від 8 вересня 2020 року рішення Господарського суду міста Києва від 21 січня 2020 року залишено без змін.

Не погодившись із цим судовим рішенням, Національний банк оскаржив його у Верховному Суді, який задовольнив касаційну скаргу Національного банку.

Довідково

Національний банк 9 липня 2015 року ухвалив рішення про віднесення ПАТ "РАДИКАЛ БАНК" до категорії неплатоспроможних за одноразове грубе порушення законодавства у сфері готівкового обігу, що створює загрозу інтересам вкладників чи інших кредиторів банку.

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини