Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Вимоги до формування міжбанківського електронного розрахункового документа будуть оновлені

Вимоги до формування міжбанківського електронного розрахункового документа будуть оновлені

Національний банк оновить вимоги до формування міжбанківського електронного розрахункового документа. Це буде зроблено відповідно до вимог постанови Правління НБУ від 28 грудня 2018 року № 162 щодо запровадження в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN.

Передбачається, що з 01 листопада 2019 року у розрахункових документах буде виключено реквізит “код банку”, оскільки міжнародний номер банківського рахунку IBAN вже містить інформацію про код банку. У зв’язку з цим у міжбанківському електронному розрахунковому документі також пропонується виключити цей реквізит.

Зазначені зміни передбачені проектом постанови Правління Національного банку "Про внесення змін до Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті" (далі – Проект), який пропонується для громадського обговорення.

Аналіз регуляторного впливу Проекту додається.

Зауваження та пропозиції до Проекту приймаються до 31 серпня 2019 року на поштову або електронну адресу Національного банку.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку.

Електронна адреса: 22SPRA@U1H0, [email protected]

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини