Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Виступ Голови Національного банку Андрія Пишного під час пресбрифінгу, присвяченого першому місяцю його роботи на посаді очільника НБУ

Виступ Голови Національного банку Андрія Пишного під час пресбрифінгу, присвяченого першому місяцю його роботи на посаді очільника НБУ

Доброго дня, колеги.

Я сподіваюся, що ви у безпеці, і ми зможемо сьогодні добре попрацювати. Сьогодні мій перший офіційний пресбрифінг, який стосується не лише монетарної політики, а й усього спектра питань, за які відповідає Голова Національного банку.

Я свідомо взяв паузу тривалістю в місяць для того, щоб підготуватися до спілкування з журналістами і мати змогу не лише робити декларативні заяви, а і надавати предметні відповіді на питання щодо моїх пріоритетів та стану справ у НБУ. Щодо того, над чим має намір працювати НБУ найближчим часом, які рішення ухвалюватимуться, а також про рішення, які вже ухвалені.

За цей місяць, а він був досить активним, я вже мав змогу оцінити високий професійний рівень команди Національного банку. Протягом цього місяця відбулися важливі з точки зору центрального банку події, присвячені рішенням з питань монетарної політики. Це дискусія членів Комітету з монетарної політики, ухвалення Правлінням Національного банку рішення щодо облікової ставки та проведення відповідного пресбрифінгу, де ви мали змогу почути не лише мої заяви, а вже конкретні рішення з монетарної політики.

Другий основний пріоритет протягом цього періоду – це взаємодія з Міжнародним валютним фондом: мали місце основні дискусії і розпочалася робота в межах Місії МВФ по Україні, яка відбувалася у Відні. Під час Місії команди НБУ та Міністерства фінансів працювали з нашими партнерами з МВФ та шукали насправді спільні знаменники, надавали прості відповіді на достатньо складні питання і, сподіваюся, консолідували та презентували цю спільну позицію щодо монетарної і фіскальної політики нашим партнерам. Менш ніж за тиждень розпочнеться новий етап – друга Місія МВФ по Україні, де ми продовжимо ці дискусії.

Протягом цього місяця відбулися й перші організаційні і кадрові зміни. Правління НБУ поповнилося шостим заступником Голови НБУ Дмитром Олійником. Також відбувся організаційний перерозподіл: сформовано дещо іншу логіку побудови організаційної структури, створено нову вертикаль – фінансової стабільності. Про все це, я сподіваюся, ми встигнемо сьогодні поспілкуватися.

Довідково

Запис трансляції пресбрифінгу Голови Національного банку України Андрія Пишного, присвяченого першому місяцю його роботи на посаді очільника НБУ, доступний за цим посиланням.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини