Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Виявлено шахрайський сайт, що видає себе за Систему BankID НБУ

Виявлено шахрайський сайт, що видає себе за Систему BankID НБУ

Національний банк попереджає про можливі випадки створення шахрайських сайтів, що намагаються видати себе за Систему BankID НБУ. Так, вже маємо факт виявлення подібного шахрайського сайту, де зловмисники пропонували  користувачам залишити на сайті інформацію про платіжні карки та фінансовий номер телефону. Наразі цей сайт заблоковано. 

Як розпізнати шахрайство?

Система BankID НБУ та її сайт не вимагають збору будь-якої інформації від користувачів. Національний банк не збирає і не зберігає персональні данні громадян, зокрема номери телефонів і тим більше – платіжних карток. Система лише забезпечує передавання персональних даних користувача в зашифрованому вигляді від його банку до надавача послуги.

Окремо звертаємо увагу, що взаємодія відбувається виключно між тими порталами послуг, які належать учасникам системи. Докладний перелік учасників системи міститься тут.

Водночас для упередження ризиків шахрайства Національний банк просить користувачів бути обачними та ретельно перевіряти інформацію. Зокрема, сторінки в мережі Інтернет, які належать Національному банку України, розміщуються виключно на державному домені gov.ua.

Як користуватися Системою BankID НБУ – дивіться за посиланнямhttps://youtu.be/npCBq_bltbo.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини