Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Визначені керівники Юридичного департаменту, Департаменту комунікацій і Департаменту стратегії та розвитку НБУ

Визначені керівники Юридичного департаменту, Департаменту комунікацій і Департаменту стратегії та розвитку НБУ

Правління Національного банку 08 вересня 2020 року визначило переможців конкурсного відбору на  посади  директорів трьох департаментів, що входять до блоку Голови Національного банку Кирила Шевченка за вертикаллю підпорядкування.

Коментуючи результати  відбору,  Голова Національного банку Кирило Шевченко зауважив: "Ми формуємо у Національному банку висококваліфіковану та досвідчену команду професіоналів, які здатні втілювати масштабні проєкти та досягати амбітних планів. Упевнений, що кожен з новопризначених очільників департаментів – фахівець своєї справи та має необхідний досвід і знання для розвитку своїх напрямів. Вітаю їх та бажаю плідної роботи на благо Національного банку України".

Департамент комунікацій очолить Галина Калачова

До сфери компетенції новопризначеного директора Департаменту комунікацій  належатиме:

  • управління, координація та розвиток системи комунікацій Національного банку із засобами масової інформації;
  • управління системою інформаційних каналів центрального банку та її розвиток;
  • координація та реалізація просвітницьких заходів, спрямованих на підвищення фінансової культури та обізнаності громадян України.

Галина Калачова із серпня 2020 року працювала у Національному банку на посаді керівника з питань стратегічних комунікацій та виконувала обов’язки директора Департаменту комунікацій.

До призначення у Національний банк вона майже 11 років працювала у провідних ділових та фінансових засобах масової інформації. Зокрема, у 2017–2020 роках – у інформаційно-аналітичній платформі VoxUkraine (керівником проєкту Budget Watchdog та редактором проєкту VoxConnector); у 2014–2020 роках – заступником головного редактора видання "Економічна правда".

Також у 2009–2014 роках Галина Калачова була кореспондентом журналу "Експерт Україна" та "Экономические известия". Має досвід викладання в межах навчальних програм Центру вдосконалення економічної журналістики KSE.

Директором Юридичного департаменту буде призначений Владислав Бедненко

До сфери компетенції новопризначеного директора Юридичного департаменту належатиме:

  • організація розроблення та проведення загальної правової політики в НБУ;
  • юридичне забезпечення захисту прав і законних інтересів НБУ, організація та координація ведення претензійно-позовної роботи;
  • визначення методологічних засад щодо розроблення нормативно-правових актів та розпорядчих документів регулятора.

Владислав Бедненко працює у Національному банку більше 20 років. Із листопада 2007 року він був заступником директора – начальником управління, до  функцій  якого  входить  правове забезпечення банківського нагляду та ринків капіталів Юридичного департаменту центробанку.

Владислав Бедненко має досвід роботи у інших державних органах (зокрема у Міністерстві юстиції, органах Міністерства внутрішніх справ), а також у банківському та приватному секторі.

Директором Департаменту стратегії та розвитку стане Арсен Макарчук

До сфери компетенції новопризначеного директора Департаменту стратегії та розвитку належатиме:

  • розвиток напрямків стратегічного аналізу та планування в Національному банку;
  • розроблення, оновлення та моніторинг виконання Стратегії Національного банку, супроводження інших стратегічних документів;
  • розвиток системи управління проєктною діяльністю, бізнес-аналізу та системи управління процесами регулятора.

Арсен Макарчук працює у Національному банку з червня 2015 року. Він докладно знає специфіку роботи Департаменту стратегії та розвитку, оскільки розпочав свою кар’єру у Національному банку з посади керівника проектів та програм Управління стратегії та реформування банківської системи, на основі якого створено нинішній Департамент стратегії та розвитку.

Пізніше Арсен Макарчук був помічником Голови Національного банку (2016–2018 роки) та керівником Офісу Правління Національного банку (2018–2020 роки). До приходу у Національний банк він п’ять років пропрацював у ПАТ “Укрсоцбанк”.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини