Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Внесено зміни до окремих вимог прийнятності забезпечення при розрахунку банками кредитного ризику

Внесено зміни до окремих вимог прийнятності забезпечення при розрахунку банками кредитного ризику

Національний банк вніс зміни до постанови № 351 “Про затвердження Положення про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями”, прийнятої Правлінням Національного банку України 30 червня 2016 року, та вимог цього Положення.

Зокрема, з урахуванням норм нової редакції Закону України “Про страхування” стосовно вдосконалення підходів до регулювання діяльності учасників страхового ринку, застосування банками вимоги щодо страхування предмета застави відтерміновано на два роки – до 31 грудня 2023 року.

Крім того, перелік прийнятного забезпечення доповнено договорами з надання забезпечення виконання зобов’язання, що відповідають вимогам Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні № 368. Такий підхід сприятиме розширенню можливостей банків використовувати при кредитуванні високоліквідні заставні інструменти.

Зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 17 грудня 2021 року №143 “Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України” та набирають чинності з 22 грудня 2021 року.   

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини