Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Восьми компаніям тимчасово зупинені ліцензії через неподання звітності

Восьми компаніям тимчасово зупинені ліцензії через неподання звітності

Національний банк України на початку червня склав акти про правопорушення за неподання звітності за перший квартал 2021 року стосовно учасників ринку небанківських фінансових послуг. Такі акти були складені за результатами безвиїзного нагляду.

Низка учасників ринку зазначене порушення не усунули та станом на початок липня свою звітність за вказаний період так і не подали. Тому Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 2 липня застосував заходи впливу до восьми фінансових установ, а саме – до одного ломбарду та семи фінансових компаній.

Одному ломбарду тимчасово зупинена ліцензія на надання фінансових послуг, а саме на надання коштів у позику, зокрема й на умовах фінансового кредиту. Йдеться про ПТ “ЛОМБАРД “ІЗІЛОН” ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ІЗІЛОН” І КОМПАНІЯ” (ЄДРПОУ 41081620).

Також семи фінансовим компаніям тимчасово зупинені всі ліцензії на надання фінансових послуг:

ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ВІРТУОЗ» (ЄДРПОУ 42253561);

ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ФІНАНСОВИЙ ДОСТАТОК» (ЄДРПОУ 43497467);

ТОВ «БУРЛІНК ЛТД» (ЄДРПОУ 42910358);

ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ФІН-ІНВЕСТ» (ЄДРПОУ 42681905);

ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «ІНТЕРНАЛ ФІНАНС» (ЄДРПОУ 43328407);

ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «СЕКВЕНЦІЯ» (ЄДРПОУ 40094618);

ТОВ «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ «СПЕЙР» (ЄДРПОУ 40607924).

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 5 липня 2021 року.

Із зазначеної дати та до ухвалення Національним банком рішення про поновлення дії ліцензій вказані компанії втрачають право укладати нові договори про надання фінансових послуг, а також договори, що збільшують зобов’язання за раніше укладеними договорами. Водночас зупинення ліцензій не позбавляє компанії обов’язку виконувати свої зобов’язання за вже укладеними договорами про надання фінансових послуг.

Компанії, до яких застосовані заходи впливу, можуть усунути порушення та подати звітність до Національного банку до 26 липня 2021 року. Також вони повинні подати регулятору звіт про усунення порушень та документи, що це підтверджують.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини