Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Вперше оприлюднено дані про розподіл непрацюючих бізнес-кредитів за розміром суб'єкта господарювання та видами економічної діяльності

Вперше оприлюднено дані про розподіл непрацюючих бізнес-кредитів за розміром суб'єкта господарювання та видами економічної діяльності

Національний банк України розпочинає щомісячне оприлюднення статистичних даних щодо розподілу непрацюючих кредитів, наданих підприємствам в національній та іноземній валютах, за розміром суб'єкта господарювання та видами економічної діяльності. Така публікація дозволить глибше аналізувати галузеву концентрацію ризиків, спричинених непрацюючими кредитами. 

Перші дані – за січень 2021 року – опубліковано на сторінці "Статистика. Наглядова статистика. Дані наглядової статистики. Активні та пасивні операції банків" офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

Нова статистика складена з урахуванням методики розрахунку показників таблиці "Розподіл кредитів, наданих суб’єктам господарювання за видами економічної діяльності, що класифікуються за розділами, з них непрацюючих відповідно до Положення № 351, у розрізі валют" відповідно до постанови Правління НБУ від 15.02.2018 № 11 (зі змінами). Джерелом інформації про кредити за класифікацією видів кредитів та контрагентів є щомісячна статистична звітність банків, що подається до Національного банку.

На відміну від інформації щодо кредитів МСП у розділі "Грошово-кредитна статистика" дані в таблиці:

  • відображають дані банків з урахуванням їх філій за межами України;
  • містять дані нерезидентів, сектору загального державного управління, некомерційних організацій, що обслуговують домашні господарства (значення "Інші" застосовується щодо розміру суб'єктів господарювання).
Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини