Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

За напрям ринкових операцій регулятора відповідатиме Олег Чурій

З 27 квітня 2015 року виконання обов’язків заступника Голови Національного банку України покладено на директора Департаменту відкритих ринків Олега Чурія, який здійснюватиме загальне керівництво та контролюватиме діяльність підрозділів за напрямом ринкових операцій регулятора.

Як наголосила Голова Національного банку України Валерія Гонтарева, таке кадрове рішення завершує процес формування керівної ланки регулятора: "Нарешті топ-мененджмент Національного банку стає повністю укомплектованим. Відтепер за блок ринкових операцій відповідатиме людина, яка зарекомендувала себе висококваліфікованим спеціалістом та талановитим керівником".

Вона зауважила, що за час своєї роботи в Національному банку Олег Чурій продемонстрував значні управлінські якості, а також ефективно вибудував функціонування довіреного йому підрозділу та результативну співпрацю з банками. На її переконання, розширення сфери функціональних обов’язків Олега Чурія неодмінно сприятиме підвищенню продуктивності проведення операцій з цінними паперами на відкритому ринку та допоможе модернізувати механізми регулювання ліквідності банківської системи.

Олег Чурій народився 19 серпня 1970 року. У 1993 році він закінчив Київський політехнічний інститут, у 1994 році – Вищу банківську школу Міжнародного центру ринкових відносин та підприємництва – Центру "Ринок" за спеціальністю "Фінанси та кредит" і здобув кваліфікацію економіста, менеджера банківської справи. В 2006 році отримав сертифікат фінансового аналітика (CFA). Вільно володіє англійською мовою.

У банківській системі він працює з 1993 року, з 1999 року – на керівних посадах: начальника казначейства Акціонерного комерційного банку "Банк Австрія Кредитанштальт Україна"; заступника начальника департаменту інвестиційного бізнесу, начальника служби інвестиційного бізнесу Акціонерного комерційного інноваційного банку "Укрсиббанк"; начальника управління операцій на ринку інструментів з фіксованою дохідністю інвестиційного департаменту Публічного акціонерного товариства "ВТБ Банк".

У жовтні 2014 року Олег Чурій був призначений начальником Управління операцій на відкритому ринку та розміщення державних цінних паперів Національного банку України, а в грудні 2014 року – директором Департаменту відкритих ринків Національного банку України. З 10 грудня 2014 року – член Правління Національного банку України.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини