Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
За перший рік комерційного використання Системи BankID НБУ банки отримали 71 млн грн доходу

За перший рік комерційного використання Системи BankID НБУ банки отримали 71 млн грн доходу

За перший рік комерційного використання Системи BankID НБУ абоненти-ідентифікатори  отримали від абонентів – надавачів послуг дохід у розмірі 71 млн грн за успішні електронні підтвердження дистанційної ідентифікації користувачів. 

"Минув рік із часу впровадження комерційної моделі використання Системи BankID НБУ у липні 2020 року. Упродовж цього часу до системи активно приєднувалися банки, небанківські фінансові установи, телеком-оператори, недержавні пенсійні фонди та інші комерційні установи, – розповіла заступник директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Ольга Василєва. – Крім фінансової мотивації, українські банки отримують і низку інших переваг завдяки приєднанню до Системи BankID НБУ. Зокрема, це позитивно впливає на лояльність клієнтів до банку, який сьогодні пропонує затребуваний сервіс".

Щоденно з використанням Системи BankID НБУ здійснюється майже 60 тисяч успішних електронних дистанційних ідентифікацій користувачів. 

Комерційне використання Системи BankID НБУ – потужний стимул для розширення кола її учасників.  До системи наразі приєднані всі системно важливі банки. Тож вже 99% клієнтів українських банків можуть скористатися послугою віддаленої ідентифікації та верифікації за допомогою Системи BankID НБУ. 

Довідково

Комерційна модель Системи BankID НБУ впроваджена в липні 2020 року. Вона дозволяє банкам-ідентифікаторам отримувати плату від абонентів – надавачів банківських, фінансових чи комерційних послуг за кожну успішну ідентифікацію. Адміністративні та державні послуги в системі не тарифікуються.

Наразі Система BankID НБУ налічує 36 абонентів-ідентифікаторів та 75 абонентів – надавачів послуг (з них  8 банків, що  надають банківські послуги). Із повним переліком абонентів можна ознайомитися за посиланням.


 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини