Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Запитати Національний банк про ліцензування відтепер можна онлайн

Запитати Національний банк про ліцензування відтепер можна онлайн

Національний банк піклується про зручність взаємодії з учасниками ринку. Тому надає можливість дистанційно звертатися з питаннями щодо ліцензування.

Заявники чи потенційні заявники відтепер можуть звернутися до Національного банку із запитаннями щодо ліцензування банків, видачі ліцензій на переказ коштів у гривні без відкриття рахунків, на здійснення валютних операцій, на надання банкам послуг з інкасації чи із запитанням про реєстрацію учасників платіжного ринку.

На вебсайті Національного банку з'явилася спеціальна форма “Запитати про ліцензування”. Якщо ви маєте запитання про пакет документів для отримання ліцензії, про статус вже поданого пакета документів, хочете уточнити підходи регулятора або маєте пропозиції, звертайтеся онлайн. Це зекономить вам час і пришвидшить отримання відповіді на своє запитання.

У зверненні вам потрібно вказати:

  • інформацію про Вас або Ваших представників (за наявності): прізвище, ім’я, по батькові/найменування, резидентність (для нерезидентів України), місце реєстрації чи місцезнаходження, контактний номер телефону та адресу електронної пошти;
  • перелік питань;
  • обґрунтування потреби в обговоренні;
  • процес, якого стосується звернення. Наприклад, істотна участь у банку, видача ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків тощо;
  • іншу інформацію, яку Ви вважаєте за необхідне додати.

До звернення потрібно додати скановані копії документів стосовно питання та документи, що підтверджують повноваження представників.

Рекомендуємо також переглянути інформацію про здійснення комунікації у відповідній графі форми звернення.

Розглянувши ваше звернення, представники Департаменту ліцензування зв’яжуться з Вами. Якщо для отримання відповідей на звернення необхідною буде зустріч, представники Національного банку повідомлять Вам про це, узгодивши дату, час та місце проведення. 

Комунікації із заявниками відбуваються безоплатно в усній формі під час зустрічей в робочий час у приміщеннях Національного банку або через відеоконференцію.

Інформація, озвучена представниками Національного банку під час зустрічі, є виключно довідковою інформацією. Вона може бути використана заявником за його бажанням та на власний розсуд. Такі зустрічі не впливають на результати розгляду Національним банком документів, поданих заявником. 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини