Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Запрошуємо до участі в Щорічній дослідницькій конференції НБУ та EABCN "Макро- і мікроаспекти цифрових грошей і ринків" (19–20 травня 2022 року)

Запрошуємо до участі в Щорічній дослідницькій конференції НБУ та EABCN "Макро- і мікроаспекти цифрових грошей і ринків" (19–20 травня 2022 року)

Запрошення до участі

19–20 травня 2022 року відбудеться сьома Щорічна дослідницька конференція Національного банку України, яка цього року організовується разом із Експертною мережею з питань бізнес-циклу зони євро (EABCN). Тема конференції – "Макро- і мікроаспекти цифрових грошей і ринків".

У межах конференції представники центральних банків, академічної спільноти, міжнародних фінансових установ та відомих дослідницьких центрів обговорюватимуть нові виклики публічної і приватної конкуренції у сфері платежів і децентралізованих фінансів, пов'язані з цифровою трансформацією фінансової галузі. 

Ми запрошуємо подавати дослідницькі роботи в межах загальної теми конференції. 

Приклади можливих тем:

  • ефективність монетарної політики в умовах конкуренції між державними і приватними валютами;
  • торгівля, волатильність іноземної валюти за наявності транскордонних ЦВЦБ;
  • макропруденційна політика для цифрової ери;
  • мікроструктура цифрових фінансових ринків;
  • нові перспективи з алгоритмічними фінансовими продуктами;
  • ціноутворення для цифрових активів;
  • галузева організація платіжних платформ: національна конкуренція для глобальних гравців;
  • стрибкоподібний розвиток у платіжних інфраструктурах та інструментах країн з ринками, що розвиваються.

Дводенний захід передбачає виступи основних доповідачів, панельні дискусії з питань монетарної та фіскальної політики, презентації дослідницьких робіт у змішаному форматі (онлайн або особиста присутність).

Ключовий спікер конференції – Маркус Бруннермаєр із Прінстонського університету.

Подання робіт

Надішліть своє дослідження електронною поштою на адресу [email protected], зазначивши в темі листа ARC2022_назва роботи_ім’я першого автора. Жодних зборів за участь у конференції не передбачено.

Кінцева дата подання робіт – 19 лютого 2022 року (12:00 за східноєвропейським часом). Авторів робіт, відібраних для конференції, буде поінформовано до 09 березня 2022 року.

До відбіркової комісії конференції входять Юрій Городніченко (Каліфорнійський університет у Берклі), Олексій Кривцов (Банк Канади), Барбара Россі (EABCN), Соломія Шпак та Міхня Константінеску (Національний банк України).

З будь-яких питань стосовно конференції звертайтеся за адресою [email protected]. З інформацією щодо попередніх конференцій можна ознайомитися за посиланням

Будемо вдячні за поширення цього запрошення серед ваших колег.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини