Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Запроваджено дистанційний підхід до інспекційних перевірок банків під час карантину

Запроваджено дистанційний підхід до інспекційних перевірок банків під час карантину

Національний банк України запровадив дистанційний підхід до інспекційних перевірок банків в умовах карантину. Такий підхід має забезпечити безперервність банківського нагляду в умовах карантину та зменшити ризики для здоров’я працівників банків та Національного банку.

Проведення інспекційних перевірок у приміщенні об’єкта перевірки інколи було ускладнене через перехід банків на віддалену форму роботи. Тому Національному банку необхідно було нормативно врегулювати проведення інспекційних перевірок в умовах карантину та запровадити дистанційний підхід.

Відтепер членам інспекційної групи дозволено отримувати віддалений доступ до документів та інформації об’єкта перевірки та використовувати змінні носії інформації. Обмін інформацією та документами з банком також може проводитися з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у режимі реального часу або шляхом надсилання захищеними каналами зв’язку. Членам інспекційної групи також дозволено отримувати віддалений доступ до систем автоматизації банку. Зустрічі членів інспекційної групи з керівниками та працівниками банку можуть проводитися в режимі відеоконференції. Документи, які складаються під час інспекційної перевірки, можуть подаватися у формі електронного документа, підписаного кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи.

Зазначені підходи передбачені постановою Правління Національного банку від 2 березня 2021 року № 23 "Про особливості проведення інспекційних перевірок під час карантину".

Постанова № 23 набирає чинності з 5 березня 2021 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини