Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Зустріч Правління Національного банку України з  послами країн "Великої сімки" та Представництвом ЄС в Україні

Зустріч Правління Національного банку України з послами країн "Великої сімки" та Представництвом ЄС в Україні

12 жовтня Голова Національного банку України Кирило Шевченко разом із заступниками зустрівся з послами та представниками посольств країн "Великої сімки", а також Представництва ЄС в Україні. 

"Для мене надзвичайно важливо підтримувати діалог з міжнародними партнерами. Це дає можливість обговорювати наші досягнення та напрями подальшої взаємодії", – наголосив Кирило Шевченко на початку зустрічі.

Під час зустрічі Голова НБУ та його заступники поінформували представників міжнародної дипломатичної спільноти щодо поточного стану та результатів, досягнутих у таких важливих питаннях як: співпраця з Міжнародним валютним фондом, посилення інституційної спроможності та незалежності НБУ, вдосконалення корпоративного управління в банках, стан повернення активів збанкрутілих банків, а також нещодавніх змін у банківському законодавстві України.

Зокрема, порушувалися питання щодо змін до Закону України "Про Національний банк України» та важливості прийняття в другому читанні проєкту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України".

"Це стане черговим кроком у посиленні інституційної та операційної спроможності Національного банку. Адже Національний банк України має залишатися незалежним та будувати свою роботу на засадах прозорості, партнерства та професіоналізму", – підкреслив Кирило Шевченко.

Серед іншого, учасники зустрічі торкнулися питань макроекономічної ситуації в Україні, монетарної політики Національного банку, стійкості українського банківського сектору до можливих глобальних викликів, а також законодавчого врегулювання ринку віртуальних активів. 

Міжнародні партнери висловили підтримку діяльності керівництва Національного банку України.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини