Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку очолив Олексій Шабан

Департамент платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку очолив Олексій Шабан

За результатами відкритого відбору на вакантну посаду директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України з 17 лютого цього року призначено Олексія Шабана.

До сфери повноважень новопризначеного директора належатиме:

  •  визначення політики регулятора в сфері регулювання діяльності платіжних систем та систем розрахунків і безготівкових розрахунків;
  •  розвиток НПС "ПРОСТІР";
  •  здійснення нагляду (оверсайту) за платіжними системами.

Коментуючи призначення, заступник Голови Національного банку України Сергій Холод наголосив, що одним із пріоритетів для Національного банку в межах виконання цілей Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року є фінансова інклюзія. Йдеться про підвищення доступності та рівня користування фінансовими послугами в Україні.

"Політика Національного банку у цьому напрямі спрямована на впровадження інноваційних інструментів безготівкових розрахунків та гармонізації правил гри на українському платіжному ринку з європейськими та світовими. Водночас платіжні сервіси обов’язково повинні бути максимально клієнтоорієнтованими, а доступ громадян до них – простим і зручним, – підкреслив Сергій Холод. – Упевнений, що вагомий досвід роботи Олексія Шабана в банку з найрозгалуженішою платіжною інфраструктурою та широкою лінійкою платіжних продуктів стане корисним надбанням і для центрального банку. Його розуміння специфіки ринку банківських сервісів і платіжних послуг, новітніх технологій та методів роботи різноманітних платіжних систем сприятиме вирішенню окреслених задач регулятора".

Довідково

Олексій Шабан пропрацював понад 24 роки у ПриватБанку. З 2018 року він був членом Правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу. Останні три роки Олексій Шабан очолював напрям роздрібного бізнесу ПриватБанку та активно займався впровадженням нових карткових та платіжних продуктів, зокрема й через дистанційні канали.

Олексій Шабан у 1995 році закінчив Національну металургійну академію України за спеціальністю "Менеджмент підприємств".

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини