Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
"Комунікації центрального банку: від таємниці – до прозорості": 23-24 травня відбудеться конференція центробанків України та Польщі про ефективні комунікації

"Комунікації центрального банку: від таємниці – до прозорості": 23-24 травня відбудеться конференція центробанків України та Польщі про ефективні комунікації

Упродовж десятиліть центральні банки вважали за краще лишатися в тіні та говорити якомога менше. Одні з них вважали, що комунікації лише відволікають від основної роботи, для інших вони були додатковим навантаженням. Однак, світ змінюється, а разом з ним змінюється і спільнота центральних банків. Тому цього року основною темою Щорічної дослідницької конференції Національного банку України та Національного банку Польщі, яка кожного року об’єднує понад 400 учасників з більш ніж 20 країн, є прозорість центральних банків.

Конференція "Комунікації центрального банку: від таємниці – до прозорості" відбудеться 23-24 травня 2019 у Києві за підтримки Проекту технічної допомоги Канада – МВФ "Розбудова інституційної спроможності НБУ", Київської школи економіки та журналу "Journal of Monetary Economics".

Дводенний міжнародний захід забезпечить майданчик для обміну знаннями й досвідом між представниками, клієнтами і партнерами центральних банків, спеціалістами з комунікацій і дослідниками з усього світу.

Учасники конференції шукатимуть спільно відповіді на такі питання:

  • Як багато центральні банки мають комунікувати?
  • Чи мають центральні банки боротися з популізмом?
  • Як нові технології допомагають центральним банкам спілкуватися із широким загалом?
  • Чи однаково комунікації ефективні у різних сферах політики?
  • Як формувати стійкі очікування у суспільства, фінансового сектору та бізнесу щодо політики центрального банку та чому це важливо?
  • Чи може багатослівність спричинити ще більшу невизначеність?
  • Як центральному банку пояснювати свої дії та ефективно надсилати сигнали до клієнтів та партнерів про свою політику в інформаційному шумі?

Спікери конференції – це розробники політики та експерти із центральних банків Великобританії, Канади, Литви, Німеччини, Польщі, Сполучених Штатів Америки, Франції, Чехії та Швеції, а також Європейського центрального банку, Міжнародного валютного фонду і провідних університетів світу. Зокрема, численні спікери мають власний досвід керування центробанками, тому зможуть з практики розповісти, як комунікації допомагають «банкам банків» виконувати покладені на них функції.

Один з ключових спікерів конференції –Голова центрального банку Швеції Стефан Інгвес. У 2014 році під його головуванням центробанк отримав міжнародну нагороду Central Banking Awards у категорії "Прозорість". Завдяки ефективним комунікаціям шведський центробанк зміг формувати правильні очікування суспільства, фінсектору та бізнесу, зокрема, щодо власної монетарної політики. Комунікації Ріксбанку стали чіткішими, зрозумілішими, системнішими та всеохоплюючими, а політика – більш передбачуваною. А це, зрештою, підвищило довіру до центрального банку. У 2019 році цією ж нагородою за значні досягнення у прозорості та розбудові діалогу зі стейкхолдерами був відзначений і Національний банк України.

Також свій погляд на відкритість центробанків під час конференції представлять Голова Національного банку України Яків Смолій, член Правління Національного банку Польщі Павел Шаламаха, Голова Банку Литви Вітас Васіляускас, екс-голова Національного банку Чехії Мірослав Зінгер, генеральний директор з питань комунікацій Європейського центрального банку Крістін Ґрайфф, виконавчий директор з комунікацій Банку Англії Ґарет Рамзі.

Програма конференції: http://conference.bank.gov.ua/Conf/.

Робоча мова події: англійська (із забезпеченням синхронного українського перекладу).

Акредитація ЗМІ відбувається після реєстрації на веб-сайті конференції.

Упродовж двох днів конференції буде проводитись відеотрансляція (з українським перекладом). Трансляція буде доступна на сайті події та на YouTube каналі НБУ.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини