Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк видав СІТ-компанії перше погодження на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки

Національний банк погодив ТОВ "СІТ СЕКʼЮРИТІ" розширення діяльності на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки.

ТОВ "СІТ СЕКʼЮРИТІ" має ліцензію на надання банкам послуг з інкасації від 02 грудня 2016 року № 1. На сьогодні за результатами розгляду відповідного звернення Національний банк погодив розширення діяльності ТОВ "СІТ СЕКʼЮРИТІ" на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки.

Нагадаємо, що вже десять СІТ-компаній (Cash-in-Transit компаній) отримали ліцензії на надання банкам послуг з інкасації. Кожна з них, за умови дотримання ряду вимог, має право звернутися до Національного банку за отриманням погодження на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки.

Відкриття доступу СІТ-компаніям до надання послуг з інкасації, а також оброблення та зберігання готівки, здійснюється з метою реалізації нової концепції готівкового обігу. Нагадаємо, що суть делегованої моделі організації готівкового обігу полягає у передачі частини функцій Національного банку іншим учасникам ринку, зокрема СІТ-компаніям.

З інформацією щодо юридичних осіб, які отримали ліцензії Національного банку України на надання банкам послуг з інкасації, а також які отримали погодження на здійснення операцій з оброблення та зберігання готівки, можна ознайомитися за посиланням.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини