Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

Національний банк відкликав ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків у ТОВ “ФК “ПОЛУКС”

Національний банк України 10 вересня 2019 року прийняв рішення про відкликання у ТОВ “ФК “ПОЛУКС” ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків від 6 червня 2016 року № 44.

Відповідне рішення пов’язане з припиненням ТОВ “ФК “ПОЛУКС” надання послуг з переказу коштів більше ніж на 180 календарних днів та невідновлення такої діяльності упродовж 90 календарних днів із дня повідомлення про це Національним банком України у відповідності до Положення про порядок видачі ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, затвердженого  постановою Правління Національного банку України від 17 серпня 2017 року № 80 (далі – Положення № 80).

Так, до 15 червня 2018 року ТОВ “ФК “ПОЛУКС” було учасником міжнародної платіжної системи TYME. Після скасування реєстрації міжнародної платіжної системи TYME ТОВ “ФК “ПОЛУКС" не надавало послуги з переказу коштів в національній валюті та не стало учасником жодної платіжної системи в Україні.

Також зазначене рішення прийнято з огляду на невідповідність структури власності ТОВ “ФК “ПОЛУКС” вимогам щодо прозорості.

З інформацією про небанківські установи, яким Національним банком України видано ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, можна ознайомитись на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України за посиланням.

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини