Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Стартує другий етап публічного обговорення проєкту Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року

Стартує другий етап публічного обговорення проєкту Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року

Національний банк, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та Міністерство фінансів України (далі - регулятори) запрошують учасників фінансових ринків, експертів та міжнародних партнерів нашої держави доєднатися до обговорення проєкту Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року (далі — проєкт Стратегії).

Проєкт Стратегії містить не тільки основні напрями, за якими рухатиметься фінансовий сектор упродовж наступних п’яти років і які вже обговорювалися з ринком, але також стратегічні цілі, чіткі індикатори їхнього досягнення і дорожню карту реалізації Стратегії з конкретними строками виконання поставлених завдань та переліком міжнародних зобов’язань України в сфері фінансових послуг.

Публічне обговорення тексту Стратегії триватиме включно до 16 грудня 2019 року. Письмові зауваження і пропозиції від учасників ринку приймаються на електрону пошту [email protected]. Також упродовж наступних тижнів відбудеться декілька круглих столів з представниками банківського та небанківського фінансового сектору.

Фінальний текст Стратегії з урахуванням пропозицій від учасників фінансового ринку та погоджених позицій усіх регуляторів року буде презентовано у січні наступного року.

Довідково

У травні 2019 року регулятори підписали Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво з питань підготовки та впровадження Стратегії розвитку фінансового сектору України до 2025 року для спільної розробки п’ятирічної стратегії розвитку фінансового сектору. Також була створена міжвідомча робоча група. Керівниками регуляторів узгоджене створення керівного комітету реформи, який контролюватиме виконання відповідними відомствами проєктів, передбачених Стратегією. Крім того, фінансові регулятори домовилися проводити спільні публічні заходи для проведення роз’яснювальної роботи та інформування громадськості про перебіг реформи.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини