Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
28 учасників ринку фінансових платіжних послуг вже отримали ліцензії, водночас процес "переліцензування" триває

28 учасників ринку фінансових платіжних послуг вже отримали ліцензії, водночас процес "переліцензування" триває

Національний банк України відповідно до вимог нового Закону України "Про платіжні послуги" 8 червня 2023 року видав ще дві ліцензії на надання фінансової платіжної послуги та включив до Реєстру платіжної інфраструктури ТОВ "ФК ФІН ПЕЙ" у статусі платіжної установи та ТОВ ФК "ВЕЙ ФОР ПЕЙ" у статусі фінансової установи, що має право на надання платіжних послуг.

На сьогодні вже 28 учасників ринку отримали ліцензію на надання фінансових платіжних послуг та включені до Реєстру платіжної інфраструктури.

Частка цих фінансових установ на ринку платіжних послуг за обсягом операцій становить близько 88%.

Процес видачі Національним банком ліцензій на надання фінансових платіжних послуг триває.

Інформація про учасників платіжного ринку міститься тут.

Довідково

01 серпня 2022 року введено в дію Закону України "Про платіжні послуги". 

У зв’язку з цим до 30 квітня 2023 року включно учасники фінансового ринку, що мають ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, могли звернутися до Національного банку з метою переоформлення їх ліцензії відповідно до вимог цього закону. 

Порядок отримання ліцензії на надання фінансових платіжних послуг замість ліцензії на переказ та набуття відповідного статусу надавача фінансових платіжних послуг визначений постановою Правління Національного банку України від 07 жовтня 2022 року № 217 "Про затвердження Положення про порядок здійснення авторизації діяльності надавачів фінансових платіжних послуг та обмежених платіжних послуг" (зі змінами).

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини