Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Анонс: відкритий дослідницький семінар НБУ про криптоактиви та необхідність їх регулювати

Анонс: відкритий дослідницький семінар НБУ про криптоактиви та необхідність їх регулювати

Національний банк України запрошує представників наукової та експертної спільноти відвідати наступний відкритий дослідницький семінар на тему "Гроші у минулому та 21-му столітті: принципи довіри та функціонування", який відбудеться 13 червня 2018 року. Доктор ГабріельСодерберг (Gabriel Söderberg), дослідник університету Упсали (Uppsala University) та економіст центрального банку Швеції (SverigesRiksbank), пропонує до обговорення питання феномену криптоактивів (криптовалюти).

На семінарі доповідач розкаже про існуючі теорії грошей та погляди щодо розуміння природи криптоактивів. Доктор Содерберг підніме питання, чи можна вважати криптоактиви грошима,  проаналізує ризики, пов’язані з операціями з ними, та їх вплив на фінансову стабільність, а також необхідність регулювання.

Робочою мовою семінару є англійська.

Попередньо ознайомитися з дослідженням можна за посиланням.

Адреса проведення семінару: м. Київ, вул. Інститутська 9, центральний вхід, к. 206.

Початок семінару о 14:00. Реєстрація учасників триватиме з 13:45 до 13:55. Відповідно до процедури відвідання режимних об’єктів, яким є Національний банк України, вхід до його будівлі відбувається за наявності документів, що посвідчують особу.

Для участі у семінарі необхідно подати заявку на електронну адресу: [email protected] до 16:00 12 червня 2018 року, зазначивши прізвище та ім’я учасника, місце роботи, контактні дані (телефон, е-mail). Враховуючи обмеженість місць, Національний банк залишає за собою право розгляду заявок та прийняття рішень щодо участі в семінарі кожного заявника. Результати буде повідомлено електронною поштою кожному з учасників.

З метою подальшої організації дослідницьких семінарів запрошуємо до співпраці потенційних доповідачів для презентації результатів своїх досліджень з питань, що пов’язані з діяльністю Національного банку України та роботою фінансової системи. Пропозиції (разом з бажаною датою семінару, презентаційними матеріалами, резюме та/або проектом статей) необхідно подавати для подальшого розгляду до відділу досліджень Департаменту монетарної політики та економічного аналізу на електронну адресу [email protected].

З матеріалами відкритих наукових семінарів можна ознайомитись за посиланням.

Серію відкритих дослідницьких семінарів Національний банк України започаткував у липні 2015 року. Під час цих заходів представники академічних кіл, фахового та експертного середовища, міжнародних фінансових організацій, НБУ та інших центральних банків, мають змогу представити результати своїх дослідницьких проектів та обговорити їх у тісному експертному середовищі.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини