Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Близько 30 тисяч українців взяло участь у благодійній ініціативі "#лютийдонат"

Близько 30 тисяч українців взяло участь у благодійній ініціативі "#лютийдонат"

Участь у благодійному зборі коштів "#лютийдонат", який ініціювали Національний банк України разом з фандрайзинговою платформою United24 та в партнерстві з ПриватБанком, взяло майже 30 тисяч українців.

Із 24 лютого до 5 березня включно завдяки їхнім донатам зібрано 11 789 100 грн, що дасть можливість придбати 11 розвідувальних безпілотних комплексів "ЧАКЛУН".

"Насамперед хочу подякувати кожному, хто приєднався до нашого збору та зробив #лютийдонат. Дякую вам! Завдяки вашому внеску, вашій підтримці, вашій люті, конвертованій у благодійну мету, ми зможемо придбати 11 "чаклунів", які стануть очима для наших героїчних Збройних Сил та допомагатимуть їм виявляти і нищити ворога. Це ще раз підтверджує, що Україна – країна непереможних людей, які здатні об’єднуватися і несамовито боротися за свою свободу! Без сумніву, ворог уже відчуває нашу лють, а наша Перемога – невідворотна", – наголосив Голова Національного банку України Андрій Пишний.

Переважна більшість платежів у межах ініціативи (25,6 тисячі) – це платежі по 300 грн. Сума найбільшого донату – 100 200 грн.

Серед усіх учасників під час прямої трансляції на ютуб-каналі Національного банку України 9 березня 2023 року були визначені 24 переможці, які отримають унікальні подарунки від Національного банку.

Так, за найбільший донат однією сумою набір пам’ятних монет "Державні символи України" із підписами Президента України Володимира Зеленського, Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука отримає Є. Г. Лісняк (сума його донату становила 100 200 грн).

Додатково він також отримає подарунок від Голови НБУ Андрія Пишного – пам’ятну банкноту "ПАМ’ЯТАЄМО! НЕ ПРОБАЧИМО!", що була презентована напередодні річниці повномасштабного вторгнення.

Ще по одному набору пам’ятних монет "Державні символи України" з автографами вищого керівництва нашої держави отримають: І. В. Буга, О. В. Кулик, Д. С. Матвійчук.

13 пам’ятних срібних монет "Архістратиг Михаїл” номіналом 10 гривень із підписом:

  • Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного отримають: П. М. Петренко, О. С. Ткаченко, Н. Б. Колесник, Н. Л. Яцута, П. С. Янчук;
  • Командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського отримають: Л. В. Куземко, А. А. Климчук, Ю. П. Євдокимова, В. С. Гамєєв;
  • Командувача Повітряних Сил ЗСУ Миколи Олещука отримають: Ю. В. Алікберов, О. О. Бульба, І. В. Осипов, Д. М. Ільницький.

Сім перших банкнот номіналом 100 гривень з унікальними серійними номерами (АК0000006, АК0000007, АК0000008, АК0000009, АК0000010, АК0000011, АК0000012) та особистим підписом Голови Національного банку України Андрія Пишного отримають: І. В. Скотаренко, І. Е. Ахаладзе, С. В. Козаченко, М. Г. Коровніченко, М. О. Абрамова, В. Ю. Міхеєва, Т. М. Васильєва. 

"Дякую всім клієнтам, всім українцям, які з першого дня війни невпинно допомагають силам оборони, захисникам та захисницям України через наші зручні, сучасні канали благодійності. ПриватБанк став платформою, яка об'єднує українців. У цьому зборі особливо це помітно, коли майже 30 тисяч осіб швидко, невеликими сумами змогли досягти мети і допомогти захисникам необхідними безпілотними комплексами. Разом до Перемоги!", – відзначив голова Правління ПриватБанку Герхард Бьош.

"Кожен день, кожен крок, кожна наша дія – все має єдину мету – перемогти у війні, яку розв’язала росія проти нашої держави. Цей рік підтвердив мужність і міць українців, яку ми бачили ще з 2014 року. Зараз ми створюємо нову сучасну технологічну армію – ефективну та здатну знищувати ворога з мінімальними втратами. Адже життя кожного захисника – це наша найвища цінність. Важливою частиною таких військ є "Армія дронів", яку ми створюємо разом із Генштабом, Мінцифрою, платформою United24 та сотнями тисяч українців і небайдужих людей з усього світу. Сучасні розвідувальні комплекси "Чаклун" стануть надійними очима наших військових, дадуть їм можливість заглядати за спини окупантів й ефективніше знищувати ворожу живу силу, техніку й боєприпаси. Дякую кожному, хто долучився до цього збору", – зазначив голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Довідково

Розвідувальний безпілотний комплекс "ЧАКЛУН" – легкий у використанні, придатний до ручного запуску та ремонту в польових умовах розвідник українського виробництва. До кожного комплексу входять п’ять дронів, які здатні перебувати в повітрі 60 хвилин та літати на відстань до 100 кілометрів. Вартість одного такого комплексу – 1 032 000 грн.

Усі донати, зроблені в межах ініціативи "#лютийдонат", одразу потрапляли на спецрахунок Національного банку, відкритий для потреб сил оборони України. Представники фандрайзингової платформи United24, створеної за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, придбають за зібрані кошти 11 розвідувальних безпілотних комплексів "Чаклун" та передадуть їх українським захисникам.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини