Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Чотирьом фінансовим компаніям відкликано ліцензії на надання гарантій

Чотирьом фінансовим компаніям відкликано ліцензії на надання гарантій

Національний банк України відкликав (анулював) ліцензії на надання гарантій чотирьом фінансовим компаніям:

  • ТОВ "ФК "ІНРАЙЗ ІНВЕСТ" (ЄДРПОУ 39837619);
  • ТОВ "ФК "ІНКОМ ГРУП" (ЄДРПОУ 39837527);
  • ТОВ "ФК "ЕКСПРЕС-ФІНАНС" (ЄДРПОУ 39706196);
  • ТОВ "ФК "ФІНЄВРОВЕКТОР" (ЄДРПОУ 41675267).

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 11 лютого 2022 року.

Нагадаємо, 19 листопада 2021 року Національний банк застосував до цих фінансових компаній заходи впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на надання гарантій. За результатами звітності, поданої фінансовими установами до Національного банку за II квартал 2021 року, встановлено, що на ринку гарантій вони не дотримуються обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами.

На дату ухвалення рішень про відкликання (анулювання) ліцензій фінансові компанії рішення регулятора не виконали, а виявлені порушення ліцензійних умов усунені не були.

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 14 лютого 2022 року.

Довідково

Після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов’язань за договорами про надання фінансових послуг.

Перевірити діючі ліцензії можна на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України: небанківської фінансової установи – за посиланням, юридичної особи-лізингодавця  – за посиланням.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини