Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
Директором департаменту стратегії і реформування став Сергій Карпенко

Директором департаменту стратегії і реформування став Сергій Карпенко

За результатами відкритого відбору на вакантну посаду директора департаменту стратегії і реформування Національного банку з 17 грудня цього року призначено Сергія Карпенка.

До обов’язків новопризначеного директора департаменту входить:

  • формування та впровадження стратегії розвитку банківського та фінансового сектору України
  • забезпечення актуальності Стратегічної ідеї Національного банку,
  • безпосередня участь в організації та виконанні проектів розвитку фінасового сектору України, в тому числі на міжвідомчому рівні,
  • впровадження проектів та ініціатив регулятора щодо реалізації Стратегії центрального банку.

"Хочу привітати Сергія в команді лідерів змін Національого банку. Упевнений: його професіоналізм, стратегічне бачення та досвід управління різноманітними технологічними проектами дозволять вивести стратегічну функцію центрального банку на новий рівень та водночас забезпечити безперервний розвиток Національного банку як сучасної інституції", - прокоментував призначення Голова Національного банку Яків Смолій.

Довідково

Сергій Карпенко має більше 10 років досвіду роботи у банківському секторі та сфері ІТ.

До призначення на посаду в Національному банку Сергій Карпенко більше трьох років працював радником Голови правління АТ "Ощадбанк" та керував центром управління стратегічними змінами. Із 2011 по 2015 рр. він обіймав посади спочатку старшого менеджера проектів і програм, начальника управління змін та інтеграції, а потім – директора департаменту управління стратегічними проектами і процесами ПАТ "Перший український міжнародний банк" ("ПУМБ"). Ключові проекти у ПАТ "ПУМБ" - перехід інституції на нову автоматизовану банківську систему (core banking system), а також злиття з банком "Ренесанс Кредит".

У 2008-2011 рр. Сергій Карпенко працював керівником навчально-консалтингового центру української ІТ-компанії SI BIS LLC. 

Вісім років він займався освітньою діяльністю: у 2008-2011 рр. був менеджером проекту МВІ (спеціалізоване навчання для ІТ-керівників рівня МВА) Університету економіки і права КРОК, у 2004-2008 рр. був заступником декана факультету телекомунікацій та інформаційної безпеки, доцентом кафедри безпеки інформаційних технологій Національного авіаційного університету.

У 2000-2004 рр. був заступником директора навчального центру з авіаційної безпеки Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), де відповідав за запуск регіонального Центру підготовки фахівців з авіаційної безпеки.

Сергій Карпенко має дві освіти: у 2008 р. він закінчив Національний авіаційний університет за спеціальністю "комп'ютерні системи та мережі", та у 1998 р. - Київський міжнародний університет цивільної авіації за спеціальністю "менеджмент зовнішньоекономічної діяльності підприємств". У 2009 р. Сергій Карпенко здобув ступінь кандидата технічних наук у сфері комп’ютерних систем та мереж, телекомунікацій.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини