Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До двох фінансових компаній застосовано заходи впливу

До двох фінансових компаній застосовано заходи впливу

Національний банк України застосував заходи впливу до двох фінансових компаній. До ТОВ «РЕНДОЛФ КАПІТАЛ» (ЄДРПОУ 39433342) застосовано захід впливу у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли його вчиненню. Водночас ТОВ «ФК «СТРАТЕГ» (ЄДРПОУ 40003578) тимчасово зупинено ліцензію на надання гарантій.

Щодо зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та його причин

ТОВ «РЕНДОЛФ КАПІТАЛ» не виконало вимоги законодавства щодо підтримання мінімально встановленого розміру власного капіталу у І кварталі 2023 року. Це негативно впливає на реальні та потенційні фінансові можливості зазначеної установи.

ТОВ «РЕНДОЛФ КАПІТАЛ» зобов’язане усунути порушення та його причини у строк до 13 липня 2023 року.

Щодо тимчасового зупинення ліцензії

За результатами звітності за I квартал 2023 року встановлено, що ТОВ «ФК «СТРАТЕГ» (ЄДРПОУ 40003578) на ринку гарантій не дотримується обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами.

Усунути порушення, що стали причиною для тимчасового зупинення ліцензії, ТОВ «ФК «СТРАТЕГ» зобов'язане у строк до 27 липня 2023 року.

 

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 12 червня 2023 року, що набирають  чинності з 13 червня 2023 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини