Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До двох ломбардів та трьох фінансових компаній застосовано заходи впливу

До двох ломбардів та трьох фінансових компаній застосовано заходи впливу

Національний банк України застосував заходи впливу до п’яти учасників ринку небанківських фінансових послуг у вигляді зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 22 вересня 2021 року.

Йдеться про два ломбарди та три фінансові компанії:

  • ПТ "ЛОМБАРД "НЕВЄДРОВ Ю.О. І КОМПАНІЯ" (ЄДРПОУ 30602254);
  • ПТ "ЛОМБАРД - СВИЩ, БУДАРОВА" (ЄДРПОУ 31154241);
  • ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ФІНГРУП ФАКТОР" (ЄДРПОУ  38945479);
  • ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ЮКРЕЙН САНШАЙН ФІНТЕХ КО. ЛТД" (ЄДРПОУ  43604560);
  • ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "ЧОРНИЙ ЛЕБІДЬ" (ЄДРПОУ 43420352).

Заходи впливу, застосовані до зазначених фінансових установ, обумовлені невиконанням вимог законодавства щодо підтримання мінімально встановленого розміру власного капіталу. Це негативно впливає на реальні та потенційні фінансові можливості установи. Зокрема, на рівень ліквідності, платоспроможності, фінансової стійкості, забезпеченості оборотними коштами (власним капіталом).

У серпні 2021 року зазначені фінансові установи отримали акти про правопорушення від Національного банку України. Станом на 21 вересня 2021 порушення усунені не були.

Компаніям, до яких застосовано заходи впливу, необхідно усунути порушення  до 1 листопада 2021 року (ТОВ "ФК "ФІНГРУП ФАКТОР" надано строк для усунення порушення до 19 листопада 2021 року). Також вони повинні подати регулятору звіт про усунення порушення та документи, які це підтверджують.

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 23 вересня 2021 року.

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини