Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До двох страховиків застосовано заходи впливу

До двох страховиків застосовано заходи впливу

Національний банк України застосовував заходи впливу до двох страхових компаній ПрАТ "СК "УНІВЕРСАЛЬНИЙ ПОЛІС" (ЄДРПОУ 31282197) та ТДВ "СК "АРСЕНАЛ ЛАЙФ" (ЄДРПОУ 39180855). 

До ПрАТ "СК "УНІВЕРСАЛЬНИЙ ПОЛІС" застосовано захід впливу у вигляді тимчасового зупинення ліцензій на здійснення страхової діяльності. 

За результатами аналізу звітності ПрАТ "СК "УНІВЕРСАЛЬНИЙ ПОЛІС" за 9 місяців 2022 року встановлено, що страховик порушує обов’язковий норматив платоспроможності та достатності капіталу.

Страховику встановлено строк для усунення порушень до 12 грудня 2022 року.

Таке рішення ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 11 листопада 2022 року. 

До ТДВ "СК "АРСЕНАЛ ЛАЙФ" застосовано захід впливу у вигляді штрафної санкції (штрафу) у зв’язку з установленням факту здійснення страховиком безліцензійної діяльності.

Сплатити штраф страхова компанія повинна протягом семи робочих днів із дня отримання відповідного рішення регулятора про накладення штрафу.

Рішення ухвалене за результатами позапланової інспекційної перевірки ТДВ "СК "АРСЕНАЛ ЛАЙФ" 11 листопада 2022 року. 

Рішення щодо ПрАТ "СК "УНІВЕРСАЛЬНИЙ ПОЛІС" набирає чинності 12 листопада 2022 року, а щодо ТДВ "СК "АРСЕНАЛ ЛАЙФ" – 14 листопада 2022 року.

Довідково

ПрАТ "СК "УНІВЕРСАЛЬНИЙ ПОЛІС" здійснює діяльність з добровільних та обов’язкових видів страхування інших, ніж страхування життя. Страховий портфель формується за рахунок страхування медичних витрат (48,9%), страхування майна та фінансових ризиків (28,7%). За 9 місяців 2022 року страховик зібрав 50,1 млн грн страхових платежів, із них 42,9 млн грн – від перестрахувальників, та виплатив 24,3 млн грн страхових виплат.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини