Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту

До фінансової установи застосовано захід впливу за порушення вимог “колекторського” закону

Національний банк виявив факт порушення вимог законодавства щодо взаємодії зі споживачами під час врегулювання простроченої заборгованості з боку ТОВ “ФК “Є ГРОШІ КОМ” (ЄДРПОУ 43067861).

Йдеться про порушення вимог щодо етичної поведінки, які встановлені статтею 25 Закону України “Про споживче кредитування”.

До ТОВ “ФК “Є ГРОШІ КОМ” Національний банк застосував захід впливу у вигляді штрафу в розмірі 102 тис. грн. Систематичність порушень та обсяг звернень громадян щодо неетичної поведінки цієї фінустанови під час врегулювання простроченої заборгованості вплинули на застосування максимально передбаченого розміру штрафу.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 29 грудня 2021 року.

Довідково

Згідно з рішенням Комітету з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг від 10 грудня 2021 до ТОВ “ФК “Є ГРОШІ КОМ” Національним банком застосовано захід впливу у вигляді накладення штрафу за недотримання встановлених законодавством вимог щодо взаємодії із споживачами під час  врегулювання простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки).

 

Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини