Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До фінансової установи застосовано захід впливу за порушення вимог "колекторського" закону

До фінансової установи застосовано захід впливу за порушення вимог "колекторського" закону

Національний банк України виявив факт порушення вимог законодавства щодо взаємодії з третіми особами під час урегулювання простроченої заборгованості з боку ТОВ "ВЕЛЛФІН" (ЄДРПОУ 39952398).

Йдеться про порушення вимог щодо етичної поведінки, встановлених у статті 25 Закону України "Про споживче кредитування", а також у Положенні про встановлення додаткових вимог щодо взаємодії із споживачами фінансових послуг та іншими особами при врегулюванні простроченої заборгованості (вимог щодо етичної поведінки), затвердженим постановою Правління Національного банку України від 04 серпня 2022 року № 170.

У зв’язку з цим до ТОВ "ВЕЛЛФІН" Національний банк застосував  захід впливу у вигляді накладення штрафу в розмірі 76 500 грн за порушення встановлених законодавством вимог щодо етичної поведінки.

Нагадаємо, 30 січня 2023 року до ТОВ "ВЕЛЛФІН" було застосовано захід впливу за недотримання встановлених законом вимог щодо етичної поведінки.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 03 квітня 2023 року.

Довідково

У період дії воєнного стану ТОВ "ВЕЛЛФІН" здійснює врегулювання простроченої заборгованості споживачів фінансових послуг за договорами споживчого кредитування.

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини