Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До кредитної спілки застосовано захід впливу

До кредитної спілки застосовано захід впливу

Національний банк України застосував до кредитної спілки КС “ДОБРА СПРАВА” (код за ЄДРПОУ 25782021) захід впливу за недотримання нею обов’язкових фінансових нормативів та вимог, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами.

Йдеться про зобов’язання вжити заходів для усунення порушення та причин, що сприяли вчиненню порушення у строк до 01 грудня 2021 року.

Таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 11 серпня 2021 року.

Кредитна спілка станом на кінець дня 31 березня 2021 року не дотримувалася нормативу концентрації кредитних ризиків (К4) та вимоги щодо обмеження частки непродуктивних активів. Дотримання нормативу концентрації кредитних ризиків (К4) важливе для кредитних спілок, адже знижує ризики невиконання та/або несвоєчасного виконання спілкою зобов’язань перед її членами за внесками (вкладами) на депозитні рахунки та пайовими внесками, що виникають унаслідок невиконання окремими членами або групою членів кредитної спілки своїх зобов’язань перед кредитною спілкою. Національний банк України встановив, що КС “ДОБРА СПРАВА”  не усунула зафіксовані порушення та їх наслідки на дату ухвалення рішення про захід впливу.

Обсяг активів КС “ДОБРА СПРАВА” станом на кінець дня 31 березня 2021 року становив 3,4 млн грн

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини