Звичайна версія сайту
Перейти до вмісту
До небанківського надавача платіжних послуг застосовано захід впливу

До небанківського надавача платіжних послуг застосовано захід впливу

Національний банк України застосував до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ “ЄДИНИЙ ПРОСТІР” (ЄДРПОУ 43171286) захід впливу у вигляді штрафу за порушення законодавства України, що регулює діяльність на платіжному ринку (далі – штраф).

Таке рішення Правління Національного банку України ухвалило 3 жовтня 2024 року за результатами планової перевірки ТОВ “ФК ”ЄДИНИЙ ПРОСТІР”, що була здійснена Департаментом інспектування Національного банку в квітні-травні 2024 року.

Захід впливу у вигляді штрафу в розмірі 612,0 тис. грн застосовано до ТОВ “ФК ”ЄДИНИЙ ПРОСТІР” за такі порушення законодавства:

  • Закону України “Про платіжні послуги” (частини першої статті 30, частини четвертої статті 31);
  • абзацу 1 пункту 11 розділу ІІ Правил зберігання, захисту, використання та розкриття таємниці надавача платіжних послуг, затверджених постановою Правління Національного банку України від 14.07.2022 №147 (зі змінами);
  • пункту 156 та підпункту 9 пункту 160 розділу VIII Положення про порядок емісії та еквайрингу платіжних інструментів, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 29.07.2022 № 164 (зі змінами);
  • пункту 12 розділу II Положення про порядок розкриття інформації небанківськими надавачами платіжних послуг, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 17.08.2022 № 181;
  • пункту 14 розділу III Положення про додаткові вимоги до договорів про надання платіжних послуг, укладених небанківськими надавачами платіжних послуг зі споживачами, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 25.11.2022 № 233 (зі змінами).

Відповідно до частини четвертої статті 84 Закону України “Про платіжні послуги” рішення Національного банку України про застосування заходу впливу у вигляді накладення штрафу є виконавчим документом та набирає законної сили з дня його прийняття. ТОВ “ФК ”ЄДИНИЙ ПРОСТІР” зобов’язане сплатити штраф протягом 14 (чотирнадцяти) робочих днів з дня прийняття рішення Правління Національного банку України.

У разі невиконання таке рішення передається Національним банком до органів державної виконавчої служби для примусового виконання.

Рішення набирає чинності 03 жовтня 2024 року.

 

 

Теги
Підписка на сповіщення

Підписатися на оперативні сповіщення про новини